Omgeving

De jachthaven is gelegen in het Westerkwartier, een coulissen- en dijkenlandschap in de provincie Groningen, grenzend aan Friesland en Drenthe. Het weidse landschap kenmerkt zich door houtwallen, sloten, wierden en graslanden. In het noorden van de regio vindt u een van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa, het Middag-Humsterland.

In de omgeving van onze jachthaven is dan ook veel te doen. In het nabijgelegen Zuidhorn vindt u verscheidene winkels en eetgelegenheden. Wilt u meer te weten komen over Zuidhorn en wat hier te doen is, dan kunt u deze informatie vinden op “Welkom in Zuidhorn” en “Zuidhorn.nu”.

Vanuit Zuidhorn is het ook de stad Groningen makkelijk te bereiken, zo kunt u ook de tijd nemen om de mooiste stad van het noorden te ontdekken. Bezoek het Groninger Museum, beklim de Martinitoren of maak een rondvaart door de stad of Ommelanden. Als u wilt weten wat er nog meer te beleven valt dan kunt u deze informatie vinden op site van het Visit Groningen, en kunt u terecht bij het VVV kantoor in de stad. Ook is het mogelijk om bij één van de VVV-kantoren een gratis vaarkaart van de provincie Groningen af te halen.

Ook als u met kinderen bent is er van alles te beleven in het Westerkwartier. Bezoek eens familiepark Nienoord in het nabijgelegen Leek. In het dorp Opende, grenzend aan Friesland, vindt u het Blote Voetenpad, een leuke ontdekkingstocht voor jong en oud. Ook een bezoek aan Zeehondencrèche Pieterburen is altijd een feest voor de kleintjes.

Zoekt u liever de rust? Ontdek het landschap en maak eens een fiets- of wandeltocht langs de molens, borgen en kerken in de regio. Wilt u weten wat het Westerkwartier allemaal te bieden heeft, bezoek dan westerkwartier.groningen.nl